Om webbplatsen

Det här är Norra Ålands utbildningsdistrikts officiella webbplats. Webbplatsen har byggts med förhoppning att den ska vara tillgänglig och användbar för så många som möjligt. Bäst fungerar webbplatsen som du använder en senare version av en modern webbläsare.

Hitta på webbplatsen

Det finns olika sätt att hitta det du söker på naud.ax. På startsidan kan du välja en ämnesingång och navigera vidare med hjälp av menyn som dyker upp till vänster på större skärmar. På mindre finns meny på startsidan som leder till ämnesingångarna. 

Använder du sökruta så visas den uppe till höger på alla sidor.

Tillgänglighet

Då vi upphandlade webbplatsen ställde vi som krav att den skulle byggas i enlighet med Riktlinjerna för tillgängligt webbinnehåll. 

Vi försöker kontinuerligt förbättra tillgängligheten och du kan hjälpa oss i det arbetet genom att rapportera sådant som inte är tillgängligt eller förslå förbättringar.

Standarder, filformat och skript

Webbplatsen följer webbstandaren HTML5. 

Vår webbsida innehåller förutom webbsidor också bilagor. De flesta bilagorna är pdf-filer som öppnas normalt direkt i webbläsaren, men kan också öppnas med programmet Adobe Acrobat Reader som är gratis.

Adobes webbplats där du kan läsa om och ladda ner Adobe Acrobat Reader

Språk

Tillsvidare finns naud.ax enbart på svenska

 

Publicerad 27.10.2021
Uppdaterad 27.10.2021